УЧЕНИЦИТЕ ОТ СПГ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“ ОТНОВО С КУПИ И МЕДАЛИ
Медиа:

В Националния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ участие взеха най-добрите автомонтьори и водачи на МПС от цяла България, спечелили първите места от шестте региона, в които се проведе състезанието през м. март 2023 г.

Националният кръг се проведе на 27, 28 и 29 април 2023 г. Домакин беше ПГМЕЕ – Бургас, а организатор Интер Карс за България.

И на 29 април дойде успехът за Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“. Нашият отбор в състав Денис Велиев, Ивайло Ангелов и Селим Елвер с ръководител Тони Вързалов спечели две ВТОРИ МЕСТА – за Денис Велиев в индивидуалната надпревара в категория „Най-добър млад водач на МПС“ и отборно второ място.

Пореден успех за Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ дойде и в Хасково. Нашите момчета Радослав, Стоян и Атанас се класираха на ТРЕТО МЯСТО в Националното състезание „Мебели, стилни мебели и дърворезба“ в категория „Стилни мебели“. Те се представиха с изработени от тях два продукта: „Скрин-трансформърс“, който е предназначен за малки пространства и може да се трансформира в тоалетка, работно бюро и място за отдих, и две нощни шкафчета в бароков стил – елегантни и изящни.

Националното състезание „Мебели, стилни мебели и дърворезба“ е най-престижното събитие за учебната година, в което ученици от цялата страна имат възможност да покажат знания, творческо мислене и практически умения в сферата на мебелното производство.

Тазгодишните домакини на събитието от ПГ по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ , Хасково се погрижиха за добрата атмосфера и организация – тържествено откриване и церемония по награждаването. Нашите момчета си тръгнаха не само с купа и медали, а и с много положителни емоции, нови приятелства и идеи в сферата на изучаваната професия! Браво на нашите мебелисти и техния ръководител Николай Николаев!

За Денис, Ради и Стоян това бе последно състезание. Тази учебна година те ще поемат по нов път. Пожелаваме им да се дипломират успешно, да сбъднат мечтите си и да не забравят, че винаги ще са част от семейството на СПГ „Алеко Константинов“.
Гордеем се с вас!

 

Източник: СПГ „Алеко Константинов“, Галя Недялкова