Учениците от СПГ „Алеко Константинов“ завоюваха втора награда в Националното състезание „Млади таланти в модата“ в Попово

Професионалната гимназия по техника и лека промишленост в Попово беше домакин на националното състезание „Млади таланти в модата“.

Тържественото откриване се проведе в Дома на културата „Димо Коларов“.
Втора награда завоюваха учениците от СПГ „Алеко Константинов“ в Националното състезание „Млади таланти в модата“- награда на Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“

Конкурсът е част от програмата на националните състезания по професии на Министерство на образованието и науката в партньорство с бизнеса и висши училища.

В него ще участват 63-ма ученици от 21 професионални гимназии от цялата страна, които ще се състезават за престижните награди в категории „Модно ревю“, „Сръчни ръце“ и „Художествена скица“. Учениците от професионалните гимназии по мода ще представят идейните си проекти на тема „Сезони“.

Почетен гост на събитието беше Йордан Беловодски – изпълнителен директор на Българска асоциация за текстил, облекло и кожи.