Училищата от община Свищов посрещат своите ученици за новата учебна 2021/2022г.
Медиа:

15 септември е деня, в който отбелязваме тържеството на духа и знанието, пожелаваме на добър час на нашето бъдеще и с трепет гледаме  как децата ни прекрачват прага на родното школо.

Новата учебна година в община Свищов започна спокойно с много настроение и положителни емоции. Тържествата за първи, пети и осми клас се проведоха на открито, при строго спазване на противоепидемичните мерки определени от МОН и МЗ. За всички останали ученици беше определен друг час, в който да влязат в своите класни стаи за да се избегне струпване на ученици. Освен от Директорите на отделните училища, учениците учителите и родителите бяха поздравени за първия учебен ден от Кмета, зам. кметовете и представители на общинското ръководство, от зам. ректори на Стопанска академия. Кметът лично поздрави учениците и учителите от СУ „Димитър Благоев“, където бе открит новия STEM център в училището.

През новата учебна година в осемте общински училища и двете професионални гимназии ще се обучават 2619 ученици, над 190 първокласници влязоха за първи път в класните си стаи.