УЧИМ СЕ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ В ПРОФЕСИЯТА
Медиа:

Световният шампион по барманство г-н Васил Колев разкри тънкостите от своята професия пред ученици от Търговската гимназия в Свищов. Това се случи в рамките на проведено обучение в училището, в което взеха участие момичета и момчета от специалност „Организация на туризма и свободното време“. Най-добрият барман на България показа на младите си колеги основни техники за правене на коктейли. Те се учиха да работят професионално с шейкър и смесителна чаша, да разбъркват и прецеждат отделните съставки и да създават оригинални украси за напитките, които приготвят. Учениците придобиха знания за професионалния етикет, който трябва да спазват при упражняване на професията.

„Подобни обучения са от изключително значение за повишаване на знанията и уменията на младите хора, тъй като новостите в бранша се развиват изключително бързо, а значително по-бавно навлизат в професионалните училища, които подготвят кадри в сферата на туризма“, коментира г-н Колев.

Обучението приключи с атрактивна демонстрация на наученото. Младите бармани приготвиха оригинални алкохолни и безалкохолни коктейли.

На финала менторът на учениците показа новите тенденции в барманството и им пожела с упоритост и хъс да се стремят да се доказват и утвърждават в областта на туризма.

 

Аделина Замфирова, ПДТГ „Димитър Хадживасилев“