УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ОТ СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ ГОСТУВАХА НА ИНОВАТИВНОТО ВАРНЕНСКО СУ „ГЕО МИЛЕВ“
Медиа:

Учители и ученици от СУ „Николай Катранов“ гостуваха на иновативното варненско СУ „Гео Милев“ в рамките на НП „Иновации в действие“. Участието на катрановци в Националната програма е за трета поредна година, като този път партньори на свищовското училище са 18 СУ „Уилям Гладстон” – град София, СУ „Гео Милев“ – град Варна и СУ „Христо Ботев“ – град Козлодуй.

Поредната работна среща на партньорите се състоя в морската столица от 31 май до 2-ри юни 2023 г. Свищовското училище бе представено от старши учителите Роза Кръстева-Попова и Нина Божидарова, и десетокласниците Александър Парашкевов и Стефан Димитров.

Училището домакин – СУ „Гео Милев“ е едно от големите варненски училища. То също е с традиции в чужоезиковото обучение, като към момента предлага прием след седми клас в професионална паралелка с професия „Дизайнер“, специалност от професия „Рекламна графика“ и СТЕМ профил „Природни науки“.

Иновациите, които представиха домакините, бяха свързани с използване на метода CLIL и методите на театралната педагогика в обучението по чужди езици.

 

Източник: СУ „Николай Катранов“