УЧИТЕЛИ ОТ СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ ПОСЕТИХА ПЪРВА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ ВЪВ ВАРНА
Медиа:

За поредна година СУ „Николай Катранов“ се включва в Национална програма „Иновации в действие“ на МОН.

От 08 до 11 юни 2022 година учители от училището, водени от директора г-н Генади Иванов, посетиха Първа езикова гимназия в град Варна, която е иновативно училище. В работната среща участваха още Езикова гимназия „Иван Вазов“ от град Смолян и Езикова гимназия „Гео Милев“ от град Добрич.

Домакините демонстрираха различни дейности в рамките на Седмица на английския език в Първа езикова гимназия и предложиха на гостите да се включат в Уъркшоп за прилагане на дигитални умения, комуникативност, креативност, инициативност и критично мислене.

Четирите училища обмениха опит и различни идеи, свързани с прилагането на иновативни практики в обучението. Гостите разгледаха и материалната база на Първа езикова гимназия.

По-рано през месец април тази година партньорите гостуваха на Езикова гимназия „Иван Вазов“ в град Смолян, която е иновативно училище и там също обмениха идеи и добри практики.

Училищата са категорични, че тези срещи са изключително полезни и затова ще продължат сътрудничеството си с други съвместни дейности и инициативи.

 

По информация на СУ „Николай Катранов“