УЧИТЕЛИ ОТ СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ СА ПОБЕДИТЕЛИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА STEM НАУКИ В БЪЛГАРИЯ

Педагозите г-жа Йорданка Илиева и г-жа Елена Илиева от СУ „Николай Катранов“ са национални победители в категория „DIGITAL EXCELLENCE“ в 5-ия Национален конкурс за STEM науки в България, в който са участвали 125 учителски проекта.

Като Национални победители те ще получат сертификати и златни медали, както и списанието „STEM образование, иновации и знание“, в което ще бъде публикувана тяхната разработка на тема „Демонстрации на електрически вериги с „Ардуино“ в часовете по физика и астрономия, информатика и информационни технологии“.

Двете учителки участват за трети път в конкурса и традиционно са сред отличените учители. Съгласно регламента на конкурса SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учител, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии, програмирането, софтуерните технологии и други дейности, свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.

В тазгодишното издание на конкурса сред победителите на областно ниво при учениците бе класиран и Константин Тодоров от IX „а“ клас на СУ „Николай Катранов“. Проектът му „Ядрената енергия“ ще бъде публикуван заедно с най-добрите ученически разработки в третата книга „STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ“.

 

По информация на СУ „Николай Катранов“

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook