УСПЕХ ЗА СПГ “АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ” В КРЪГ ОТ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ
Медиа:

Пореден успех за Свищовска професионална гимназия “Алеко Константинов”. Нашите ученици, обучаващи се по професия “Техник по транспортна техника”, са сред най-успешните в регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.

Състезанието се проведе на 25 и 26 март 2022г. в гр. Троян. Негов организатор е Министерството на образованието и науката, а съорганизатор: „Интер Карс България“ ЕООД.

Гимназията представиха учениците: Ивайло Ангелов от 10а клас, Найден Алексиев и Иван Василев от 12а клас. Техен ръководител беше господин Тони Вързалов – старши учител практическо обучение. Нашите момчета заслужено заеха следните места:

  • Второ място в комплексното класиране;
  • Второ място отборно за „Най-добър млад автомонтьор“;
  • Трето място индивидуално за „Най-добър млад автомонтьор“ за Ивайло Ангелов от 10а клас
  • Трето място за „Най-добър млад на МПС“;
  • Трето място индивидуално за „Най-добър млад водач на МПС“ за Иван Василев от 12а клас.

Успехът разбира се не е случаен, той е плод на упорита работа, постоянство и амбиция. Само мотивирани ученици и учители могат да се наредят сред най-добрите. Представителите на нашият отбор демонстрираха теоретични и практически знания и приложиха комплекс от личностни качества като умения за работа в екип, съобразителност и мотивация.

Състезанието премина на два етапа:

І етап – теоретичен тест по специалността, състоящ се от 30 въпроса от изучаваното учебно съдържание по учебните предмети по устройство, обслужване и ремонт на МПС. Теста за водачи на МПС включваше 45 въпроса – решаване на листовка.

ІІ етап – практическо задание за майсторско управление на МПС, което се изпълнява индивидуално по зададено състезателно трасе и практически задания за най-добър млад автомонтьор, които се изпълняват от двама състезатели на четири работни поста – диагностика управлението на бензинов двигател, колела и гуми, смяна на предни накладки и осветителна система.

СПГ “Алеко Константинов” е гимназия с традиции в сферата на професионалното образование, а качеството на обучението, което предлагаме е видно от успехите на нашите възпитаници и професионалната им реализацията след тяхното дипломиране.

 

По информация на СПГ „Алеко Контстантинов“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook