УСПЕШНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПДТГ В ЕВРОПЕЙСКАТА ОЛИМПИАДА ПО СТАТИСТИКА ЗА УЧЕНИЦИ
Медиа:

За втора поредна година ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ участва в предизвикателството „Европейска олимпиада по статистика за ученици“. Тази година училището се представи от два отбора, в които се включиха ученици от 11 б клас, специалност „Бизнес администрация“, а ментор и на двата отбора бе Петя Гутева – учител общообразователен учебен предмет. В първия етап от националния кръг на олимпиадата учениците трябваше да решат три теста, всеки от които съдържаше по 10 въпроса, в следните направления:

Основни знания по статистика;
Използване на официалните източници на статистически данни;
Интерпретиране на статистически отчети.
На 27 януари излязоха резултатите от първия етап на националния кръг на Европейската олимпиада по статистика и отборите на ПДТГ се представиха достойно, като постигнаха следните резултати:

Отбор „СПАРКС“, в състав Биляна Бисерова, Йоанна Митева и Преслава Кожухарова, се класира за втори етап на националния кръг с оценка 9,11 от максимална оценка 10.
Отбор „EXVETTA“, в състав Венилиян Първанов и Александър Атанасов, се класира за втори етап на националния кръг с оценка 8,78 от максимална оценка 10.
Надяваме се да продължим доброто си представяне и на втория етап от националния кръг на Европейската олимпиада по статистика за ученици.

Като ментор изказвам своята благодарност към учениците за проявения интерес, за доверието към мен и за достойното представяне! Удоволствие е да работя с ученици като вас и заедно да покоряваме етапите на това предизвикателство!