В ДЕНЯ НА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ С. ОРЕШ  ОТБЕЛЯЗА И 150 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО СИ
Медиа:

Празничната програма с започна с полагане на  венци пред символа на Първоучителя Петър Манчев в двора на училището, последвано от празнично шествие.

А тържеството по повод днешния патронен празник и отбелязване на 150 години от основаването на училището в с. Ореш се проведе в салона на Читалище „Филип Станиславов – 1903“.

Сред гостите на честването бяха д-р Генчо Генчев-кмет на Община Свищов, д-р Анелия Димитрова-заместник кмет на Община Свищов с ресор „Управление на проекти и образование“, г-жа Румяна Кузева- началник на отдел „Образование“, г-н Любомир Иронов – кмет на с. Ореш, отец Салваторе  от Католическа църква – енория Ореш, членовете на клуб „Учител завинаги“, дългогодишни директори и учители в образователните институции в с. Ореш, живущи и гости на с. Ореш.

В поздравителното си слово Кметът на Община Свищов приветства ръководството на училището, учителите, учениците и всички присъстващи в  залата и  връчи на г-жа Маргарита Мариянова, директор на ОУ „ Христо Ботев“, Почетната грамота 1-ва степен и поздравителен адрес.

В празничната програма взеха участие Фанфарен оркестър „Акорд“ при СУ „Димитър Благоев“ гр. Свищов, децата от ДГ „Зорница“ с. Ореш, настоящи и бивши възпитаници на училището.

 

Честит празник!

 

Галерия