В ДГ „Чиполино“ се проведе учебна евакуация
Медиа:

На 12.09.2019г. в ДГ „Чиполино“ огнеборците от РС “Пожарна безопасност и защита на населението”, водени от началника си главен инспектор инж.Михайлов се отзоваха на позвъняване за симулирана извънредна ситуация – възникване на пожар в перално помещение на приземния етаж, при която децата и служителите бяха евакуирани от сградата за по – малко от 3 минути. По – късно от пералното помещение беше изведен помощник възпитател, останал в детската градина.

Главен инспектор инж.Михайлов разказа как трябва да се действа при възникването на пожар. Той беше категоричен, че при подобен случай на първо място е безопасността на децата и работещите в детското заведение, като най-важно е всички те да бъдат изведени извън сградата.

По – късно на децата беше обяснена разликата между различните видове пожарогасители, както и начинът за работа с тях. С помощта на пожарникарите, учители и служители имаха възможност да разберат как на практика се гаси огън с тях.

Децата получиха изключително ценни съвети от пожарникарите, като най-важният от тях бе, в случай на пожар те да сигнализират по най-бърз начин възрастните, да слушат внимателно техните указания и да се насочат към изходите. Малчуганите останаха изключително впечатлени от срещата си с огнеборците и бяха истински щастливи, когато имаха възможност лично да разпръскват водна струя, да разгледат каските и униформите на огнеборците. Те показаха на децата как трябва да се действа при възникване на пожар, като за целта дойдоха със специализиран противопожарен автомобил, който децата разгледаха отблизо с голям интерес.

Повод за инициативата е както началото на учебната година, така и Седмицата на пожарната безопасност, която се провежда от 9 до 15 септември, а също и професионалния празник на пожарникарите на 14 септември.

 

 

По информация на ДГ „Чиполино“- гр. Свищов