В ДГ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ОТБЕЛЯЗАХА  ЕВРОПЕЙСКИЯТ ДЕН НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ
Медиа:

На 8 ноември децата от група „Звездички“ с учителки Анна Иванова и Десислава Димитрова, посрещнаха в градината своите родители и им представиха измислената от тях приказка за седемте джуджета. В забавни и весели игри те демонстрираха колко много знаят за правилата за здравословно хранене и готвене, личната хигиена, полезните и вредни храни. Родителите също се включиха в спортна игра за полезни и вредни храни. Всички заедно – деца и родители се забавляваха на плодово парти. Те направиха своите проекти за плодови салати и подредиха красива изложба. За децата и техните учителки родителите бяха подготвили изненади – интересни книжки със занимателни задачи по темата!

В трета група „Пчелички“, с учителки Ивелина Ангелова и Соня Христова, децата заедно със своите родители приготвиха вкусен тиквеник.

Най-малките деца от първа група „Лъвчета“, с учителки Гинка Топалова и Ася Любенова, и втора група „Врабчета“, с учителки Зорница Петкова и Севдалина Линкова, също отбелязаха деня на здравословното хранене. По забавен и много интересен начин – чрез демонстрация, медицинската сестра Десислава Георгиева им показа как сапунът прогонва микробите. Гости на малчуганите бяха бивши възпитаници на ДГ “Васил Левски“ – в момента ученици в ПГ“Алеко Константинов“. Те демонстрираха своите умения за създаване на красиво аранжирани салати и всякакви други фигури от така здравословните и полезни плодове и зеленчуци. Заедно с децата изработиха автомобилчета от зеленчуци. Накрая всички се почерпиха с вкусен плодов шейк.

 

По информация на ДГ „Васил Левски“