В днешното априлско утро Средно училище „Димитър Благоев“ – гр.Свищов отбелязва своя патронен празник
Медиа:

В днешното априлско утро Средно училище „Димитър Благоев“ – гр.Свищов отбелязва своя патронен празник. Денят на училището е време, в което отдаваме почит на личността на Димитър Благоев и заедно празнуваме своя стремеж към науката и просветата.
С електронна програма учениците подготвиха своя поздра: Преслава Петрушева от 3 „в“ клас декламира стихотворението „Пролет“, Владислав Йорданов от 2 „б“ клас, под музикалния съпровод на своя баща Деян Йорданов изпълниха песента „Малка мома цвете брала“, Никол Йончева от 11 а клас поздрави с песен, а Анна- Мария Димитрова от 8 „а“ клас рецитира стихотворението „Родна реч“.
По традиция, директорът на СУ „Димитър Благоев“ връчи грамоти на отличните и изявени ученици и каза:
„Вече повече от година работим в една нетрадиционна обстановка, изпълнена с нови отговорности и проблеми, но всички ние сме упорити, търсещи, можещи и заедно успяваме да се справим с изпитанията. В този дух празнуваме и патронния празник на училището, по необичаен начин – „от разстояние, в електронна среда“.
Желая ви здраве, силен дух и смело да вървите напред с увереност и оптимизъм. Продължавайте с делото си да пишете историята на Средно училище „Димитър Благоев“!“
С почетна грамота от РУО-В.Търново беше наградена г-жа Валентина Русанова за подготовката на ученици за участие в националния кръг по компютърно моделиране;
Иван Калинов Динев – 6-ти клас – почетна грамота от РУО-В.Търново за ПЪРВО МЯСТО на областния кръг на Националната олимпиада по математика;
С грамоти и сертификати за участие бяха наградени и учениците, достигнали областно и национално ниво на Националното състезание по компютърно моделиране:
Виктор Ярославов Асенов – 4-ти „б“ – класиран на национале кръг на Националното състезание по Компютърно моделиране с резултат Отличен (5,92)
Калоян Чавдаров Стефанов – 4-ти „а“ – участие в областен кръг на Националното състезание по Компютърно моделиране
Светослав Иванчев Дамянов – 4-ти „а“ – участие в областен кръг на Националното състезание по Компютърно моделиране

ПЪЛНИ ОТЛИЧНИЦИ ЗА ПЪРВИ СРОК УЧЕБНА 2020/2021 Г.

1.Дара Мирославова Иванова – 4 а
2.Златомир Владимиров Георгиев – 4 а
3.Калоян Чавдаров Стефанов – 4 а
4.Теодора Цветанова Цвяткова – 4 а
5.Александър Миленов Борисов – 4 б
6.Атила Танер Исмаилов – 4 б
7.Кристина Радостинова Радева – 4 б
8.Александра Александрова Варанчак – 4 в
9.Кръстина Петрова Петрова – 4 в
10.Моника Мирославова Георгиева – 4 в
11.Полина Пламенова Николова – 4 в
12.Симона Ивайлова Иванова – 4 в
13.Ивайла Емилова Димитрова – 5 в
14.Калоян Николаев Илиев – 5 в
15.Кристиян Ивайлов Петров – 6 а
16.Цветелина Георгиева Личкова – 8 а
17.Антон Светославов Ламбров – 8 б
18.Мартин Любомиров Димитров – 9 а
19.Симона Миленова Иванова – 9 а
20.Десислава Миленова Драганова – 10 а
21.Ивелина Иванова Тодорова – 10 а
22.Аделина Мирославова Руменова – 10 б
23.Симона Севданова Златанова – 11 а
24.Стела Свиленова Христова – 11 а
25.Ралица Христова Георгиева – 11 а
26.Антон Чавдаров Антонов – 11 б

Ученици, представили се достойно в Международно математическо състезание „Математика без граници“; Коледно математическо състезание; „Европейско кенгуру“; класирани на национален етап на състезанията на СБНУ; активно участват във всички конкурси:
1. Преслава Петрушева – 3-ти „в“
2. Александра Ангелова – 3-ти „в“
3. Ванеса Цветанова – 3-ти „в“
4. Ивета Маринова – 3-ти „в“
5. Румена Стоянова – 3-ти „в“
6. Стефан Данаилов – 3-ти „в“

7. Виктор Ярославов Асенов – 4-ти „б“ – класиран на национале кръг на Националното състезание по Компютърно моделиране с резултат Отличен (5,92);
8. Марио Милков Маринов – 10-ти „в“ – високи спортни резултати – завоюва бронзов медал на Държавното първенство по джудо за юноши старша възраст.
9. Даниела Емилова Ферещанова – 12-ти „б“ – проекти, национални и международни мероприятия и проекти
10. Димитър Красимиров Симеонов – проекти, национални и международни мероприятия и проекти, активно се включва в извънкласните занимания, организирани от ученическия съвет, участва в отбора по баскетбол
11. Христиан Александров Георгиев – 12-ти „б“ – проекти, национални и международни мероприятия и проекти, активно се включва в извънкласните занимания, организирани от ученическия съвет, участва в отбора по баскетбол.

https://www.youtube.com/watch?v=Rqhc41bIHv4