В „ОБУВКИТЕ НА КМЕТА“ –  ПЕТОКЛАСНИКЪТ ЦВЕТЕЛИН ИВАНОВ СЕДНА НА СТОЛА НА СВИЩОВСКИЯ  ГРАДОНАЧАЛНИК В ДЕНЯ НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ
Медиа:

На 9 май,  по повод  Деня на ученическото самоуправление и Деня на Европа, Община Свищов отвори вратите си за учениците на СУ „Цветан Радославов“. Възможност да  бъдат кмет, заместник-кметове, председател на общински съвет и секретар за един ден имаха учениците от V, VII и VIII класове на СУ „Цветан Радославов“.

Петокласникът-отличник  Цветелин Иванов, отличаващ се с управленчески и лидерски качества  зае позицията „Кмет на Община Свищов“.

Длъжността „Председател на Общинския съвет“ зае Димана Ангелова , ученичка от VIII клас, а на местата на  четиримата заместник-кметове застанаха седмокласничката Кремена Иванова и момичетата от осми клас – Райна Георгиева, Ливия Иванова и Алессандра Варамезов. Като  секретар на Общината се изяви лъчезарната Лиана Димитрова  от VII клас.

Точно в 13:00 часа в Гербова зала с кратък поздрав Кметът д-р Генчо Генчев откри срещата и в кратка оперативка представи функциите и дейността  на заемащите ръководни постове в общинската администрация.  Не след дълго  ученици и общински ръководители  поеха  към работните помещения.

След проведената инициатива и натрупания, макар и малък опит в управлението на общината, учениците споделиха , че са  изключително развълнувани и  радостни от факта, че Община Свищов  отбеляза по такъв деен начин Деня на ученическото местно самоуправление. Според тях това показва, че тя проявява интерес и доверие към младите хора, които са бъдещето и животът на един град, на една държава. Видяното и наученото в днешния ден ги е накарало да се замислят за всички отговорни решения и дейности, които се случват в тази сграда и  затова, че зад успеха на едно прогресивно общество стоят добрите взаимоотношения между граждани и администрация.

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook