В ПДТГ „ДИМИТЪР ХАДЖИВАСИЛЕВ“ СЕ ПРОВЕДЕ СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
Медиа:

На 17.05.2022 г. се проведе състезание по английски език в платформата Kahoot, между учениците от 8a и 8б клас. Състезанието бе посветено на инициативата „Ден на професиите“, която е част от месеца на кариерното ориентиране в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“. Надпреварата се проведе в два кръга. Първият беше вътрешен за всеки от двата класа, а вторият – общ между излъчените победители от всеки клас. На финала се състезаваха шестима участници, първите трима от всеки клас.
Учениците от 8а клас се обучават в две специалности – „Системен програмист“ и „Електронна търговия“. Техните връстници от 8б клас изучават специалностите „Бизнес администрация“ и „Организация на туризма и свободното време“.
Въпросите и в двата кръга на състезанието бяха свързани със специализирана по съответните професии терминология и благодарение на това учениците обобщиха и обогатиха познанията си в областта на своите изучавани професии. Победители от втория кръг са:
I място – Боян Банков – 8а клас

II място – Борис Босилков – 8а клас

III място – Красен Ангелов – 8а клас

IV място – Александър Иванов – 8б клас

V място – Виктория Гутева – 8б клас

 

Поздравяваме всички участници за достойното представяне и им пожелаваме да запазят своята мотивация за участие в бъдещи инициативи!

 

По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook