В СУ „ЦВЕТАН РАДОСЛАВОВ“ СТАРТИРАХА СТРОИТЕЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВО СПОРТНО ИГРИЩЕ

На 20 юни 2023 г. се състоя официалното откриване на строителните дейности по изграждането на модерно спортно игрище в СУ „Цветан Радославов“, в Свищов. Началото беше поставено от кмета Генчо Генчев, директора на училището Марияна Маркова и деветокласника Дейвид Радков, капитан на отбора по хокей на трева.

 

Съоръжението е по проект „Красива България“ на стойност 368 541,00 лв., от които 128 989,00 лв. ще бъдат финансирани от проекта и 239 552,00 лв. от Община Свищов. Изпълнител на дейностите е свищовската фирма „Бор“.

 

„Модернизация на спортната инфраструктура на СУ „Цветан Радославов“ гр. Свищов“ е името на проекта, който според думите на кмета Генчо Генчев трябва да бъде реализиран до началото на новата учебна година през септември. Предвид сегашното състояние на обекта, ремонтните дейности предвиждат обновяване и модернизиране на спортната площадка с нови уреди и настилка, отговаряща на съвременните изисквания. С тази инициатива, Община Свищов реализира поредния ремонт за подобряване на материалната образователна среда, с цел да се създадат благоприятни условия за повишаване качеството на учебния процес и за развитието на спорта при подрастващите.

 

Източник: Община Свищов