Вълчев: Няма да има дистанционно обучение в страната, ще се затварят отделни училища

„Далеч сме от процент на заболеваемост, който да налага затварянето на учебни заведения“. Това заяви в Свищов министърът на образованието Красимир Вълчев.
По думите му, няма да се стигне до преминаване към дистанционно обучение в цялата страна, но при висок ръст на заболели ще се затварят отделни училища и региони, подобно на грипните ваканции, предаде БНТ.

Вълчев допълни още, че не се очаква бум на заболели, а последните случаи са се заразили преди началото на учебната година и не са в резултат на взаимодействието в училищната среда и в класните стаи.
„Карантинирани са по малко от 1/1000 от учениците, мащабът на системата е голям – над 32 000 паралелки. Това, което имаме в момента, са базови стойности, спрямо които ще анализираме следващите резултати.

Това са стойности, който не са резултат на това, че системата е отворила. Eпидемиолозите казват, че не очакват бум на заболелите. Да, ще се увеличи броят на заразените, но ако се спазва разумният комплекс от мерки, това няма да се случи. Най-важна е личната отговорност“, поясни министърът.

Източник: БНТ