ВЪЛНУВАЩО ТЕАТРАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ, ПОДАРЪЦИ И СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ ПОДАРИ  НА ДЕЦАТА ЗА КОЛЕДА ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО
Медиа:

Коледа е най-вълшебното време от годината и е сред важните моменти в живота ни. Всеки от нас е запазил топли и незабравими спомени от детството си  – снегът, ваканцията и празничната украса на къщата, подаръците под елхата, сурвачките … и трепетът от очакването на добрия старец.

В навечерието на светлите коледно-новогодишни празници, Община Свищов и отдел „Образование“ зарадваха най-малките с  вълнуващо театрално представление. На сцената на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” актьорите от Държавен куклен театър – Търговище пресъздадоха, в театралната постановка „Коледен сън“, посрещането на Коледа в един илюзорен куклен свят и  заплениха публиката с магията на празника.

А в края на представлението, малчуганите, с радостни възгласи,  посрещнаха Дядо Коледа, който им носеше много подаръци.

В последните години в нашата община една идея се превърна в традиция – белобрадият старец да подготвя за всяка детска градина по два чувала – единият пълен с чудесии, изработени през годината в работилницата на елфите и джудженцата, а вторият преливащ от подаръци и лакомства и искрени пожелания за здраве и щастливо детство от кмета на общината. В изтичащата седмица близо 800 подаръчни пакетчета, пълни с шоколадови лакомства и сладки изкушения намериха своя път към детските ръчички, а всяка ясла, градина и филиал към детска градина получиха огромна купчина с играчки.

Коледния дух е вече в Свищов. Весели празници!

 

Галерия