Важно съобщение за всички студенти на Стопанска академия

Уважаеми студенти,

Съгласно Заповед № 978 от 28.10.2020 г. на Ректора на Стопанска академия, учебният процес преминава в неприсъствена дистанционна форма на обучение посредством платформата за дистанционно обучение на СА „Д. А. Ценов“( https://dl.uni-svishtov.bg )

Ако все още не сте го направили, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да си направите регистрация и да получите потребителско име и парола, като попълните формата на адрес: https://www.uni-svishtov.bg/bg/student-resources/e-services/registration https://www.uni-svishtov.bg/bg/student-resources/e-services/registration (в сайта на СА, раздел Студентски ресурси/Електронни услуги/Регистрация). С тях ще можете да използвате двете най-важни услуги:

Електронна поща на адрес: https://mail.uni-svishtov.bg
Платформа за дистанционно обучение на адрес: https://dl.uni-svishtov.bg
За студентите, редовно обучение, учебните занятия ще продължат да се провеждат в Платформата в дните и часовете, съгласно седмичната програма. Извънредното положение не отменя учебния процес и задълженията Ви по текущия контрол, в изучаваните от Вас дисциплини. Моля, изпълнявайте указанията на Вашите преподаватели!

Изпитите ще се провеждат дистанционно, съгласно утвърдения вече график! Няма да бъдат организирани присъствени изпитни сесии.

За явяване на дистанционен изпит е необходимо да изпълните следните технически изисквания:

Задължително е да използвате настолен компютър/лаптоп. Препоръчително е да се използва операционна система Windows 7 или по-висока.
Задължително е да използвате уеб браузър Google Chrome. Препоръчително е инсталирането на последната версия на продукта от https://www.google.com/chrome/
Задължително е да използвате камера и микрофон.
Задължително е да се намирате в тихо помещение, без странични шумове.
Препоръчително е да използвате кабелна интернет връзка. Допустимо е използването на безжична връзка (WiFi), но само при близко разстояние до рутера. Не е желателно използването на връзка през мобилен оператор. Препоръчително е използването на слушалки.
Конкретен график за точния ден и час на провеждане на конкретния ви дистанционен изпит ще получавате на служебния си имейл от типа: ХХХХХХ@uni-svishtov.bg, където ХХХХХХ е Вашият факултетен номер. Достъп до него имате на адрес https://mail.uni-svishtov.bg

Важно: студенти с неуреден статус за зимен семестър на учебната 2020/2021 година не получават достъп до дисциплините! До изпит ще бъдат допускани студентите, заплатили семестриалните си такси най-малко 10 дни преди началото на периода, определен за изпити!
Важно: студенти с неуреден статус за зимен семестър на учебната 2020/2021 година не получават достъп до дисциплините! До изпит ще бъдат допускани студентите, заплатили семестриалните си такси най-малко 10 дни преди началото на периода, определен за изпити!