ВМЕСТО ЦВЕТЯ – БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
Медиа:

За поредна година Радославовци взеха активно участие в традиционните зимни конкурси на Община Свищов. В категория „Традиционна коледна картичка“ бяха наградени Людмил Пламенов Христов от 4.а клас и Соня Ангелова Георгиева, 12 клас.
От училището определят като огромна чест  спечеленото второ място в категория „Инициатива на 2021 г.“ Инициативата на СУ „Цветан Радославов“ – „Вместо цветя – благотворителност!“ започва по предложение на Ученическия съвет през месец септември 2019 г. СУ „Цветан Радославов“ е първото в Общината, в което учителите отправят апел към родителите – вместо букети, на 15-ти септември да дарят предвидената сума за закупуване на стълбищен робот, предназначен за хора в инвалидни колички. В училището учат деца с нарушена двигателна активност, на които им е трудно сами да се придвижват. С поредица от мероприятия – първи учебен ден, Коледни, мартенски и Великденски базари към днешна дата от училището могат да се похвалят с успешно приключване на инициативата. Тригодишното желание, усърдие, труд и средства на ученици, родители, учители и приятели намира израз в модерно и практично устройство за изкачване на стълби за инвалидни колички. Неговата стойност възлиза на 6 000 лв. (шест хиляди лв.), изцяло дарени от хора с големи сърца. По този начин се осигурява на децата в неравностойно положение достъпна архитектурна среда и сигурност, дава се възможност да бъдат свободни, eдновременно с това равностойни участници в обучителния процес.
Може да видите възхищението, радостта и спокойствието, когато детето се придвижва по етажите до специализираните и модерни кабинети по Английски език и Компютърно моделиране, споделят от училището.
Благодарим на Община Свищов за оценката и на всички наши съмишленици с добри сърца!
*Заснемането на ученичката е направено след писмено съгласие от страна на родителите.