ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ, ГЕНЕРАЛЕ!
Медиа:

И в детска градина „Чиполино“ учителите намериха начин да не прекъсват връзката с децата, макар че държавата освободи системата на предучилищното образование от ангажимент за дистанционно обучение, тъй като за тази възраст то е неприложимо.
Не от вчера родители и учители общуват в затворени фейсбук групи, електронни пощи, Вайбър или Месинджър. В момента, чрез тях те споделят филмчета и приказки, различни игри, песни, гатанки и стихчета. Родителите се включват доброволно, когато имат време и нищо не е задължително. Идеята е децата според карантинните ограничения да бъдат ангажирани с образователни дейности у дома. Те ползват и електронните познавателни книжки, за които издателствата осигуриха безплатен достъп след началото на извънредното положение. Чрез електронна поща учителите споделят с родителите листове за оцветяване, както и други леки задачки – закачки, защото в предучилищна възраст ученето е чрез игра. Забавна и смешна е и сутрешната гимнастика он-лайн. Но най – забавно е, когато …. когато всички се включат макар и само за няколко минути във видео платформата Zoom. Целта е децата да продължат да общуват помежду си, макар и за кратко, за да преодолеят по леко изолацията и невъзможността да играят вън.
Как се случва всичко това, може да надникнете тук: https://www.facebook.com/114240205306211/media_set/?set=a.3002298343167035
Едно е ясно – затварянето на детските градини няма да повлияе върху готовността за училище на децата от подготвителните групи, защото на тази възраст тя включва не само конкретни знания, а и много социални умения, моторика, общуване. Всъщност, всичко това, което сме развивали последователно и трайно във времето.
Така, докато се забавляваме, времето минава по – бързо, за да дойде и момента, в който отново ще бъдем всички заедно, в НАШАТА ДЕТСКА ГРАДИНА!
А дотогава – СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ И СЛУШАЙТЕ ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ!

По информация на ДГ „Чиполино“