ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА КАТРАНОВЦИ СА НА ФИНАЛА НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК KGL
Медиа:

Петима ученици от СУ „Николай Катранов“ участваха в националния кръг на състезанието по английски език „Kangaroo Global Linguistics (KGL)“, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Тази година състезанието се проведе в град Гоце Делчев. След отлично представяне в училищния кръг, право да се явят на финала, завоюваха петокласничките Мария Божинова и Елеонора Кирилова, седмокласничката Божана Великова, осмокласниците Михаела Симеонова и Светослав Йорданов, и деветокласникът Георги Николаев.

Учители на класираните ученици са: г-жа Мария Йорданова, г-жа Валентина Христова, г-жа Евдокия Маринова, г-жа Веселина Варамезова и г-жа Теодора Атанасова.

Катрановци са сред традиционните финалисти в надпреварата, а СУ „Николай Катранов“ бе сред номинираните от Асоциацията за наградата „Училище на годината“.

KGL се провежда по цял свят от International Testing Authority (ITA) и от Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA). Тестът се осъществява по места от партньорите на KGL в съответната страна. През годините националното състезание по английски език сe е утвърдeно като едно от най-престижните състезания по чужд език в България.

 

По информация на СУ „Николай Катранов“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook