За поредна година община Свищов е отличена с Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво
Медиа:

На 12-ти октомври в резиденция „Бояна“, гр. София, на официална церемония организирана от Националното сдружение на общините в Република България, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов връчиха призовете Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на 23 български общини. За пореден път Община Свищов бе сред отличените местни власти, а кметът Генчо Генчев получи наградата лично.
„Общината е не само административна структура, а гръбнакът на държавното управление. Всеки кмет познава най-добре проблемите на хората и търси решенията. Трудът на всеки, ангажиран в местна власт е благословен, защото може да види резултата от работата си. В мое лице и в лицето на МРРБ всеки кмет може да намери коректен партньор, диалогичност и разбиране.“, сподели министър Аврамова.
Удостояването с престижната награда на Съвета на Европа е признание за постигнато високо качество на управление съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро демократично управление на местно ниво. Тя представлява кристален дванадесетостен, върху който са гравирани дванадесетте принципа за добро управление на Съвета на Европа, на който страната ни е член. Присъжда на общини, които успешно ги прилагат, а валидността ѝ е две години.