„ЖИВА ГАЛЕРИЯ“ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ ОРГАНИЗИРАХА ТЕАТРАЛНАТА ТРУПА И КЛУБ „МЛАД АНИМАТОР“ КЪМ  ТЪРГОВСКАТА ГИМНАЗИЯ
По повод Деня на будителите и по инициатива на учениците от театралната трупа и клуб „Млад аниматор“ с ръководители Альоша Кушлов и Аделина Замфирова, се организира т. нар. „жива галерия“. Учениците организираха изложба, като всеки представи „своя будител“ пред съучениците си. По този интерактивен начин бе почетено делото на видните творци и революционери, дали мило и драго за просвещението на българите, за съхраняване на нашата духовност, свободолюбив и непреклонен дух и най-вече за етническото ни самосъхранение в годините на липса на държавност. Благодарение на тяхното дело ни има и днес и наше задължение е да помним и почитаме българските будители.
От ръководството на ПДТГ изказват благодарност към ученичката от XI а клас Румяна Иванова, която засне и обработи този видеоклип  – поредното доказателство, че в Търговската гимназия учениците имат пълната свобода да реализират своите идеи и да развиват уменията си.
По  информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“