148-та годишнина от обесването на Апостола на Свободата бе отбелязана днес в ДГ „Васил Левски“
Медиа:

148-та годишнина от обесването на Апостола на Свободата бе отбелязана днес в гр. Свищов. Децата от детска градина „Васил Левски“, заедно със своите учители и гости почетоха паметта на най-достойния българин. На събитието присъстваха представители на общинската администрация: д-р Генчо Генчев- кмет на Община Свищов, председателят на Общински съвет -д-р Кристиян Кирилов,  зам.-кметът д-р Анелия Димитрова, директорът на  дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, главен експерт „Култура“- г-жа  Таня Ликова, г-жа Румяна Кузева- началник отдел „Образование“, г-жа Цветанка Кирова, директор на СУ „Димитър Благоев“.

Директорът на детската градина госпожа Антония Матова приветства присъстващите и благодари за отдаденото уважение. В приветствието си госпожа Матова посочи колко важно е  да се съхрани  и пази делото на Апостола на Свободата и да се предава на децата.

Програмата, която по достоен начин отбеляза героизма и великото дело на Васил Левски докосна сърцата на всички присъстващи и беше пример за  това, как трябва да се почитат и пазят живи спомените за великите  българи. Децата от четвърта група и техните учители поздравиха присъстващите с емоционални стихотворения и песни. По традиция  децата от четвърта подготвителна група получиха значки  с логото на детската градина от директора на градината.

Кметът д-р Генчо Генчев подари портрет на Апостола, дело на Теодора Маринова от с. Драгомирово, студент във факултета по „Изобразителни изкуства“ при Великотърновския университет. Със своето произведение, младата художничка участва в  национален конкурс, в който печели призово място. Копие от компютърната  графика вече е притежание на детската градина, с което колекцията им от  портрети на най-бележития българин се увеличи.

Децата получиха подаръци- забавни игри и книжки, посветени на живота и делото на Васил Левски.

В знак на преклонение пред Апостола, бяха поднесени цветя и венци пред паметната плоча в двора на детската градина.