БИНАРЕН УРОК В СПГ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“
Медиа:

На 17.12.2021 г. в СПГ „Алеко Константинов“ бе проведен бинарен урок с учениците от IХб клас, професия „Ресторантьор“ по биология и здравно образование и карвинг и декорация. Усвоените практическите умения за оформяне на плодове и зеленчуци чрез изрязване учениците приложиха при изработването на торта – макет на клетка.

Урокът бе на тема „Клетката – основна единица на живот“. Използвайки въображение и креативност учениците подбраха подходяща декорация посредством, която да представят ядрото, цитоплазмата и клетъчната мембрана върху вкусните медени блатове слепени със заквасна сметана, боровинково сладко и крем маскарпоне.

Този интересен блок часове не би бил възможен без предварителна подготовка и насоките, които Светослава Йорданова и Татяна Василева дадоха на своите ученици.

Разделени в работни екипи те имаха за задача да изработят проекти и макети на клетка, да изберат декорация и рецепта за тортата-макет.

Разбира се днешните интересни занимания имаха вкусен завършек – всички опитаха от тортата!

За учителите остана удовлетворението от усърдната и творческа работа на техните възпитаници!

 

По информация на Галя Недялкова, СПГ „Алеко Константинов“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook