Детска градина „Васил Левски“ в Свищов отбеляза своя патронен празник
Медиа:

146-годишнината от обесването на Апостола на свободата бе отбелязана днес в Свищов. Децата от детска градина „Васил Левски“, заедно със своите педагози и гости почетоха паметта на най-достойния българин. На патронния празник представители на община Свищов бяха зам.-кметът Анелия Димитрова, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов и Румяна Кузева – началник отдел „Образование“ към Общината.
Програмата, която по достоен начин отбеляза героизма и великото дело на Васил Левски докосна сърцата на всички присъстващи и беше пример за това, как трябва да се почитат и пазят живи спомените за великите българи.
„Днес за него са цветята, днес се прекланяме пред подвига, пред саможертвата на най-силния български символ, чието име носи нашата детска градина..“, каза директорката на детската градина Антония Матова, като пожела на децата този първи урок по родолюбие да остане в сърцата им завинаги.
Зам.-кметът Анелия Димитрова също приветства децата и персонала по повод патронния празник на детското учебно заведение и подчерта, че саможертвата на Левски е в името на това да бъдем единни, като народ и като нация и в името на България. „Днес е специален ден, в които историческата ни памет, като народ, ни кара да се чувстваме и горди, и силни, и единни, затова, мили деца, растете горди българи, пазете историята в сърцата си, и винаги се стремете да пазите, и изпълнявате заветите на Васил Левски!“, каза в прочувственото си слово зам.-кметът на Свищов, след което по традиция поднесе подаръци от името на общинското ръководство.
В знак на преклонение пред Апостола, бяха поднесени цветя и венци на паметната плоча в двора на детската градина, след което присъстващите си направиха обща снимка за спомен от специалния ден.