ФК „Лато“ триумфира в третия кръг от Зоналното първенство на футбол 5

С един равен резултат и три победи малките свищовски футболисти, набор 2012 – 2014 година, водени от треньора Ангел Ангелов триумфираха на Зоналната надпревара проведена в Свищов.
Домакин на третия кръг от първенството бе стадион „Академик“ в крайдунавския град, който посрещна 12 футболни клуба.
Кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев поздрави футболистите и техните ръководители с „Добре дошли“, като им пожела феърплей и спортсменска игра. Той припомни на малките таланти, че най-важното е да се забавляват, да намират нови приятелства и да следват упорито спортните върхове.
Именно с упорство и нестихващ ентусиазъм свищовските възпитаници на треньора Ангел Ангелов, разпределени в два отбора, успяха да реализират едно равенство и три победи.
В своите срещи децата от ФК „Лато“, родени 2012/2013 година, надиграха ПОФК „Локомотив“ Горна Оряховица с 3:1 и ФК „Болярчета“ Велико Търново с 3:0.
Най-малките участници първенството, свищовските лъвчета набор 2013/2014 година, също изиграха две срещи и се представиха повече от отлично. Въпреки видимата разлика по ръст и възраст, малките футболисти успяха да реализират следните резултати ФК „Лато“ – ФК „Дан Колов“ 1:1, ФК „Лато“ – ФК „Видима“ 4:3.

Поздравления за футболистите и техния треньор!