Коледна кулинарна работилница се проведе в СПГ „Алеко Константинов” – гр. Свищов
Медиа:

Инициативата е част програма на община Свищов за предстоящите коледни празници

На 17 декември СПГ „Алеко Константинов” стана част от празничната програма на община Свищов за предстоящите коледни празници. Гимназията беше домакин на Коледната кулинарна работилница, в която взеха участие деца от подготвителните групи на ДГ „Чиполино”, ДГ „Слънчо” и вторите класове от СУ „Николай Катранов”.
На празничното събитие присъстваха заместник-кметът на община Свищов д-р Анелия Димитрова, началникът на отдел „Образование” Румяна Кузева и Росен Маринов – директор дирекция „Култура и културно наследство”. Госпожа Димитрова откри кулинарната работилница и поздрави присъстващите с предстоящите празници.
В инициативата с ентусиазъм се включиха и родителите на малчуганите. Вкъщи те бяха приготвили традиционни коледни ястия и сладкиши, които представиха в кулинарна изложба. Децата и техните родители, под наставничеството на ученици, обучаващи се в професия „Ресторантьор“ в СПГ „Алеко Константинов“, месиха питка, коледни медени сладки и приготвиха традиционните за празника баница с късмети, и тиквеник.
За положените усилия и старание всички участници получиха коледни подаръци, осигурени от община Свищов. Малчуганите с наслада хапнаха от вкусните изделия на кулинарната изложба и отнесоха със себе си приятните емоции от изминалия ден.
 

По информация на СПГ „Алеко Константинов“ – гр. Свищов