Младежка платформа търси решения на наболели екологични и социални проблеми

„Тече записването на млади хора за първата инициатива на Panda Labs, като темата е „Бъдещето на отпадъците“, разказа в „Преди всички“ Лилия Аракчиева от Panda labs на WWF- България.
Panda Labs е глобална иновационна програма на WWF и най-новата и вълнуваща платформа за решаване на някои от най-неотложните екологични и социални проблеми в света.

Фокус на програмата Panda Labs са младежите между 15 и 25 години и тяхното дейно участие в разрешаване на екологични проблеми.

„Младежите ще бъдат разпределени в няколко състезателни отбора. Целта на всеки отбор е да предложи иновативни подходи по въпроси, свързани с глобални екологични предизвикателства.

Следващите месеци ще набираме участници по темите за бъдещото на храната и бъдещето на мобилността“, това каза още Аракчиева.

„Първата инициатива ще е онлайн, надяваме се после да бъдат на живо в София и Русе. Всички млади хора с идеи и инициативност може да се включат, като ще има и парична награда от 10 хиляди лева по всяка една от темите, така че това може да е успешен старт на един млад човек по неговия проект.“

До момента са се записали 147 младежи като част от тях са отбори, а индивидуалните регистрации са 220, като повечето са студенти. Ще подберем около 80 до 100 участници“, това допълни Аракчиева.

Източник: БНР