НАЦИОНАЛНАТА ИНИЦИАТИВА ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ДЕТСКОТО ЧЕТЕНЕ „РАЗКАЗВАЧЪТ НА ПРИКАЗКИ ПРЕДСТАВЯ…“ ЩЕ УЧАСТВА В ИЗЛОЖЕНИЕТО „БЪЛГАРСКО Е!“
Медиа:

Националната инициатива за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки” е единствената по рода си инициатива в България, която среща чрез жив контакт българските автори на детска и младежка литература с децата в училищата и чрез любими герои в детските градини в страната през цялата учебна година. Инициативата се провежда в общински, държавни, частни училища, детски градини, читалища и библиотеки в цялата страна.

Националната инициатива за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки“ работи с подкрепата на МОН, Синдикат „Образование“ и Държавната агенция за българите в чужбина от няколко години.

В инициативата членуват 190 (сто и деветдесет) съвременни български детски автори, част от които живеят и творят извън пределите на България.

Националната инициатива за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки” издава книги на множество детски български автори, чрез издателство „Разказвачът на приказки“, сред които Лили Спасова, Божидара Ангелова, Илия Деведжиев, професор Христо Сантулов, Николай Теллалов, Орхан Таир, Тея Янева и др.

Националната инициатива за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки” ще участва на изложението „Българско е!“ в град Свищов в периода 22-25 септември 2022 г. .

Като подарък за началото на новата учебна година предлага на децата от училищата в град Свищов отстъпка от 20 % цената на всички български детски книги, които ще бъдат представени на изложението и както и томбола с награда от множество книги за училището с най-много деца посетили щанда на инициативата.

Предвижда се и среща на децата от училищата в град Свищов с български автор на живо, от който могат да получат и автограф на книгите.

Участие в инициативата ще вземе и г-н Илия Деведжиев, автор на книгата „Облачето и дъгата“ – единствената детска книга на българския пазар създадена по метода „Граматика на фантазията“ на Джани Родари и носител на наградата „Христо Г. Данов“ за детска литература. Срещата на живо с г-н Деведжиев ще се  проведе на щанда на Инициативата, като всеки закупил негова книга ще получи и автограф от автора.