НИЕ СМЕ  „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО“! 
Медиа:

Проектът „Свободата да не пуша!“ на СУ „Цветан Радославов“ е сред наградените финалисти в XIII издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Конкурсът се организира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Министерство на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите, Офиса на СЗО в България и Българския младежки Червен кръст.

Младите Радославовци участваха в поредица от разнообразни мероприятия – провеждане на интерактивни занятия, изработване на информационни материали, литературни и творчески дейности. На 31. май в СУ „Цветан Радославов“ бе организирана кампания за отбелязване на Световния ден без тютюнопушене, която постави през младите хора сериозните въпроси за свободата и зависимостта, ползите и рисковете, свързани с тютюнопушенето или с неговите актуални алтернативи – електронни цигари и наргилета. В проекта бяха привлечени учениците от гимназиален етап, обучаващи се в паралелки с профил „Природни науки“. Проучванията, дискусиите и информационните брошури постигнаха очаквания резултат, а именно младежите да   преосмислят ползите от живот, свободен от тютюнев дим и да развият мотивацията си за отхвърляне на тютюнопушенето, собственото или на хората около тях. Проектът „Свободата да не пуша!“ с ръководител г-жа Татяна Митева е класиран от Министерството на младежта и спорта сред наградените в трета възрастова група 8-12 клас.

Общият брой успешно реализирани и наградени проекти са 48: в категорията от 1-ви до 4-ти клас – 17 проекта; от 5-ти до 7-ми клас – 9 проекта и от 8-ми до 12-ти клас – 22 проекта.  Във връзка с обявеното извънредно положение и въведените противоепидемични мерки за ограничаване на COVID-19 в страната няма да се проведе официално награждаване, а отличените участници ще получат грамоти и предметни награди, изпратени до директорите на техните училища.

Вярваме, че всеки от нас е отговорен към своето здраве!  Нека правим правилните избори!

 

По информация на СУ „Цветан Радославов“