ОТ „ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ …. „ ДО „ … И ЗАЖИВЕЛИ ЩАСТЛИВО“  – РАЗКАЗВАЧЪТ НА ПРИКАЗКИ ЗАРАДВА СВИЩОВСКИТЕ ДЕЦА
Медиа:

В разнообразната програма на „Свищовски лозници“ 2022  бе включена и изненада за децата.  „Националната инициатива за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки” участва на изложението „Българско е!“ в град Свищов.

Пред разположения в градския парк щанд с книги, с любопитни очи и с трепетни пръстчета децата разлистваха пъстрите страници, потопени в магичния свят на приказките, а топлия глас на разказвача ги пренасяше в един непознат за тях свят. Свят изпълнен с приказни герои, мистични зверове, дълбоки дъбрави, свят на смелост, честност, грижа и трудолюбие. Свят, в който доброто винаги побеждава.

Националната инициатива за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки” е единствената по рода си инициатива в България, която среща чрез жив контакт българските автори на детска и младежка литература с децата в училищата и чрез любими герои в детските градини в страната през цялата учебна година. Инициативата се провежда в общински, държавни, частни училища, детски градини, читалища и библиотеки в цялата страна.