ОТКРИТ УРОК В СПГ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“ ПО НП „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“
Медиа:

Днес в СПГ „Алеко Константинов“ по НП „Иновации в действие“ ученици и учители демонстрираха пред нашите гости от гр. Разград – Професионална гимназия по облекло „Станка Николица Спасо – Еленина“ и Професионална гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“, иновацията ни – Работа с Офис 365 в обучението и администрацията –съобщиха от учебното заведение. На младите кулинари от 11б клас, разделени в четири отбора, беше поставена задача за домашна работа – да създадат виртуален ресторант със здравословно меню и да представят неговия специалитет. Те работиха в Тиймс като всеки ученик имаше възможност да добавя слайдове и да обогатява презентацията. В деня на представянето нашите възпитаници работиха със споделени документи и направиха калкулация за една порция от презентираното от тях ястие.

След теоретичната част участници и гости се отправиха към работилницата по готварство, където екипите приготвиха специалитета на своя ресторант.

Ресторант „Здравословно, но вкусно“, представен от Вилимира Димитрова, Теодора Димитрова и Радослав Георгиев приготвиха салата от червена леща, рукула и домати.

Ресторант „Пикасо“ – Татяна Ницова, Антон Божидаров и Анна Атанасова – разядка с нахут, маслини и печени чушки.

Ресторант „Листото“ – Кадяр Фейзулова, Теодора Людмилова и Шурай Шенолов – ароматно пилешко филе със зеленчуци и домашна майонеза.

Ресторант „Щастливец“ – Десислава Семова, Славена Ангелова и Магдалена Каракашева – шоколадово брауни с червен боб.

Публиката гласува за презентираните ястия, а жури от гостите излъчи победители в кулинарната надпревара и класира здравословните специалитети.

Всички бяха единодушни, че бъдещите ресторантьори се представиха отлично, разбира се с подкрепата на техните учители Светослава Йорданова, Ивелина Енчева, Анета Владимирова и Станка Койнова.

 

По информация на Галя Недялкова, училищен психолог в СПГ „Алеко Константинов“