ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Овча могила, община Свищов реши да се включи в инициативата „Великден без отпадъци“
Медиа:

С наближаването на Великденските празници отново поставяме темата за важността от рециклирането. Това е един прекрасен повод да покажем заедно на децата, че магията на празника се крие в творчеството и в това сам да създадеш украса или подарък.
В изработване на украсата в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Овча могила активно се включиха учениците от 5 – 7 клас, с ръководител Александър Александров в часовете по Изобразително изкуство и Технологии и предприемачество, групата по ЦДО в начален етап /1-4 клас/, с ръководител Марияна Иванова и групата за занимания по интереси „Сръчни ръчички“- 4 клас , с ръководител Соня Кръстева. Координатор на цялото мероприятие бе директорът на училището Десислава Александрова.
На децата беше поставена задачата да изработят оригинални поздравителни картички или украса за Великден, като използват остатъци от картон, опаковъчна хартия, плат, панделки, конци, копчета и лепило.
Група „Сръчни ръчички“ изработиха: „Кошнички“ и „Пана“ от кашони и хартиени изрезки, и три вида „Поставки за яйца“ от кашони, ролки от тоалетна хартия, копчета и опаковки от лакомства.
Големите ученици изработиха празничен надпис: „HAPPY EASTER“, като буквите бяха направени от кашони, слепени са помежду с ролки от тоалетна хартия, запечатани с хартия от рекламни списания и апликирани с остатъци от цветно фолио. Голямото яйце децата направиха от кашони и украсиха с капачки от безалкохолни напитки, които събират в училище. Поставките на надписа направиха от екопалети.
Включвайки се в инициативата „Великден без отпадъци“ учениците показаха истинска загриженост към опазването на околната среда и изработиха уникална Великденска украса, с което допринесоха за празничното настроение в училището.

Десислава Александрова,
Директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Овча могила
Свищов в снимки

Община СвищовОбщина Свищов
Знаете ли че …

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента „Мила Родино“, която…
Научете повече»