Под надслов „Денят за нас е подарен- нека всеки е дарен“ премина празничният 29 февруари.
Медиа:

Под надслов „Денят за нас е подарен- нека всеки е дарен“ премина празничният 29 февруари.
ДГ “Радост“ и Община Свищов организираха празника „Денят за нас е подарен- нека всеки е дарен!“. Инициативата се провежда през четири години, когато годината е високосна. 29 февруари се превръща в празник на доброто, а поканените гости си размениха подаръци, символ на подарения ни ден. Децата от детската градина подариха на всички усмивки и радост с изпълненията си.
За четвърти пореден път подаръци се размениха между администрации , институции, фирми, учреждения и организации. Всеки участник сам определи вида и размера на подаръка, а жребий показа кой от кого да бъде дарен. Идеята е този ден с добро да се запомни, макар и малко да е то. А хората забързани за кратко да поспрат и малко радост да дарят. „Едно добро ако направиш, едно добро в един живот, навярно ти ще го забравиш, но ще те помнят с любов“.
Идеята, която се ражда от детска градина “Радост“ още през 2008 година е на този ден всички желаещи фирми, учреждения, общински служби, институции, организации, училища, детски градини и други да разменят подаръци по между си , за да може всеки да получи и подари малко радост. А всички онези, които имаха рожден ден на 29 февруари бяха поканени като почетни гости на събитието.