ПРИЗОВО МЯСТО В НАЦИОНАЛНО УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА УЧЕНИК ОТ ТЪРГОВСКАТА ГИМНАЗИЯ
Медиа:

През месец ноември катедра „Бизнес информатика“ организира и проведе превърналото се в традиция Национално ученическо състезание по бизнес информатика – e-BI Competition 2022. Състезанието предизвика уменията за графичен дизайн и аналитичните способности на учениците от 11 и 12 клас, които трябваше да изготвят инфографика, разказваща история, която се крие зад предварително предоставена съвкупност от данни за клиенти на измислена застрахователна компания. Над 20 средношколци от 7 различни държавни и частни средни училища от 5 населени места на страната заявиха желание да се включат в състезанието. Най-голям бе броят на учениците от Държавно финансово-стопанска гимназия „Интелект“ в Плевен – за втора поредна година се регистрират 5 участници. Освен тях в надпреварата се включиха и ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов, СУ „Димитър Благоев“ – Свищов, Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство – Враца, СУ „Васил Кънчов“ – Враца, СУ „Възраждане“ – Русе и СУ „Пейо Яворов“ – Сливен.
Националното ученическо онлайн състезание по бизнес информатика се проведе на два етапа. По време на първия кръг участниците трябваше да разработят и изпратят проект по зададения казус. Посочените критерии за оценяване на проектите в този кръг поставяха основния фокус върху: умения за графичен дизайн и аналитични способности и възможности за визуална комуникация на учениците.
Във финалния кръг всеки от участниците трябваше да разкаже историята, която е пресъздал в инфографиката, с кратка презентация пред компетентно жури, съставено от представители на катедра „Бизнес информатика“ съм СА и аналитик по Business Intelligence в глобална IT компания.

До втори кръг на състезанието бяха допуснати само петима състезатели, двама от които представители на ПДТГ „Д. Хадживасилев“. На второ място, само на шест стотни след победителя от Плевен, се класира ученикът Айдън Кадир – XI клас на Търговската гимназия.

Поздравления, Айдън, продължавай да успяваш и да се доказваш!

В статията са използвани материали от сайта на СА „Д. А. Ценов“.

 

По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“