Спокойна и успешна учебна година! „Промяната ни връхлетя по средата на отминалата учебна година и постави на изпитание целия учебен процес, но с общи усилия успяхме да се справим…“
Медиа:

Уважаеми учители,

Скъпи ученици и родители,

 

На прага сме на новата учебна година. Посрещаме я в необичайна обстановка, с притеснения, но и с надежди.

Промяната ни връхлетя по средата на отминалата учебна година и постави на изпитание целия учебен процес, но с общи усилия успяхме да се справим, което е доказателство за професионализма на свищовските учители и високото нивото на училищата в нашата община.

Притесненията ни днес са свързани с неизвестността и динамично променящата се епидемична ситуация. Възстановяваме учебните занятия в нормалния им вид, но не знаем до кога и дали няма да се върнем към извънредната форма на обучение.

Надяваме се това да не се случи, за да имаме пълноценно обучение и нормално съществуване.

Тази отговорност е обща. Всички трябва да проявим личната си съпричастност като граждани, управници, родители, учители… Ситуацията налага да сме стриктни в спазването на правилата, за да съхраним доброто здраве на всички ни и да възстановим нормалния ход на живота.

С искрена вяра, че това е възможно отправям своите пожелания по повод първия учебен ден. Нека да е паметен за всички първокласници и да изживеят своя миг на вълнение от стъпването за първи път в класната стая, да открият нови приятелства, познания и преживявания. Нека по-големите ученици възобновят уроците и извънкласните дейности, за да ни радват отново с високите си постижения. Новата учебна година да е успешна за зрелостниците, на които възлагаме своите надежди за бъдещето и да изберат желаното професионално развитие. На всички учители, възпитатели и помощен персонал пожелавам благоприятна среда за изпълнение на служебните им отговорности, спокойствие, търпение, вдъхновение и всеотдайност. На родителите пожелавам радост и много поводи за гордост.

Спокойна и успешна учебна година!

Бъдете здрави!

 

На добър час!

 

Генчо Генчев

Кмет на община Свищов