Психолози консултират за COVID-19 учители и ученици по телефона

Учители, ученици и техните родилите могат да получат психологическа подкрепа и консултация по телефона относно създалата се ситуация с COVID-19. Това съобщава шефката на столичния образователен инспекторат Ваня Кастрева.

Психологическите консултации се провеждат на самостоятелната телефонна линия на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование /РЦПППО/. Всеки, който има нужда от разговор със специалист, може да се обади на номер 0877183133.

На телефона по график ще отговарят психолози от столичния център. Дистанционните психологически консултации започват тази сряда – 11 ноември. Училите, ученици и техните родилите могат да поговорят за пандемията със специалист между 8:30 и 16:30 часа. Според утвърдения график консултации ще се провеждат и на 12-и,17-и, 18-и, 24-и и 25-и ноември.

Регионалният център стартира линията през април. Тогава професионални психолози консултираха по телефонна и скайп линия ученици, родители и учители, свързана с последиците в резултат на COVID-19 всеки работен ден между 09.00 и 16.30

Източник: Монитор