Ректорът на Свищовската академия поздрави абитуриентите от Търговската гимназия
Медиа:

Ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” бе официален гост на тържественото изпращане на абитуриентите от випуск 2021 на ПДТГ „Д. Хадживасилев”. През настоящата година средното си образование завършват тридесет и пет организатори на туристическа и агентска дейност, и дванадесет икономист-информатици.
Тържеството започна с издигане на флаговете на Р България, Европейския съюз и Търговската гимназия, вдигнати от заслужили ученици. Знамето на училището бе предадено чисто и неопетнено от старата знаменна група на новите наследници в опазване на училищната светиня.
Директорът на Търговската гимназия – Румяна Иванова, пожела „На добър час” на абитуриентите и сподели своята вяра в успешната реализация на младите хора. Ректорът на Академията – проф. д-р Марияна Божинова, приветства завършващите ученици и заяви готовността на Стопанската академия да ги приеме като свои бъдещи студенти.
В обръщение към завършващите и към своите учители, дванадесетокласници споделиха радостното вълнение от бъдещите предизвикателства, но и тъгата от раздялата с любими съученици и ментори не само в обучението, но и в живота.
Директорът връчи грамоти на отличили се в последните няколко месеца ученици. Не липсваха и традиционните призове за учители, наситени с много хумор и любов.
В празничната програма се включиха с изпълнения Весела Иванова от XIIа клас, възпитаник на школа за поп и рок изпълнители „Естрада”, бийт боксерът Ренал Гюнайдънов от XII а и момичетата от „Бийт-дъ-бийт” към ПБЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови”, с ръководител Надя Йорданова. В края на тържеството се „изсипа” дъжд от балони, за да направи още по-цветно настроението на абитуриентите от Професионалната държавна търговска гимназия в Свищов.