С УЧЕНИЧЕСКИ СЪСТЕЗАНИЯ И ФОРУМ СПГ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“ ОТБЕЛЯЗВА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК
Медиа:
За пета поредна година СПГ „Алеко Константинов“ бе домакин на годишна среща на училищата, носещи името на Щастливеца.
Във форума, тематично организиран в рамките на Алековите дни, участие взеха г-жа Румяна Кузева – Началник отдел „Образование“ към Община Свищов, доц .д-р Искра Пантелеева – заместник ректор на СА „Димитър А. Ценов“, директори, педагози и ученици от СПГ „Алеко Константинов“ гр. Свищов, ПГИТ „Алеко Константинов“ гр. Велинград, ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Плевен, СУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит и ОУ „Алеко Константинов“ гр. Перник. Заявка за участие в инициативата имаше и от ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Поморие, но неблагоприятните зимни условия възпрепятстваха участието им.
В рамките на програмата участниците презентираха кратка информация за представяната от тях образователна институция и профилите и специалностите, в които се обучават учениците им.
По време на събитието се оповестиха резултатите от конкурсите за есе и мултимедийна презентация под надслов „Светът през погледа на пътешественика Алеко“.
По-рано през седмицата в СПГ се проведоха състезания по професия „Мебелно производство“, „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад хлебар-сладкар“, „Най-добър млад сервитьор“, „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ и за „Най- добър млад техник в електрониката“.
На 12 януари (петък) в СПГ «Алеко Константинов» ще се проведе тържество, с което ще бъде отбелязан патронния празник на гимназията.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Допълнителна информация за състезанията е достъпна на следните адреси: