Седмица на четенето в СУ „Димитър Благоев“ – гр.Свищов
Медиа:

Във връзка с националната седмица на четенето, на 09.12.2019 г. II-ри „б“ клас с класен ръководител Нелия Стойнева, гостуваха на децата в подготвителната група. Второкласниците се бяха подготвили и четоха на по-малките си съученици коледни приказки.

Учениците от III-ти „а“ и III-ти „б“ клас с класни ръководители г-жа Петя Петрова и г-жа Таня Цветина посетиха училищната библиотека и се включиха с ентусиазъм в националната седмица на четенето. Библиотекарката – г-жа Михайлова представи пред тях информация за живота и творчеството на Ран Босилек. Третокласниците четоха откъси от книжката „Патиланско царство“. Срещата беше чудесна възможност децата да споделят времето си заедно и да потънат в магията на книгата.

На 10.12.2019 г. в IX-ти „в“ клас учениците четоха откъси от „Дядо Горио“ на О.Балзак.

I-ви „б“ клас с класен ръководител Светлана Мещерова гостуваха в училищната библиотека. Срещата им с библиотекаря – г-жа Михайлова беше под надслов „По Коледа стават чудеса“. Учениците направиха кратка драматизация, редиха пъзели и четоха коледни стихове.

I-ви „а“ клас с класен ръководител Райка Попова гостуваха в градстата библиотека с коледни благословии и пожелания.

II-ри „а“ клас с класен ръководител Наташа Караманлиева четоха коледни приказки в училищната библиотека.

На 11.12.2019 г. учениците от IX-ти „а“ клас представиха и анализираха книгите, които четат в момента.

III-ти „в“ клас с класен ръководител Лила Илиева четоха стихотворения и гатанки за Коледа и Нова година пред децата от ДГ „Чиполино“. Те гостуваха в училищната библиотека.

I-ви „в“ клас с класен ръководител Лукреция Йошева посетиха училищната библиотека и се запознаха с организацията на работа. Срещата беше под надслов „Който книжките чете, умен той ще порасте!“.

VIII-ми „б“ клас четоха текстове на български автори, а V-ти „в“ представиха своите любими книги.

На 12.12.2019 г. V-ти „б“ клас се потопиха в света на приказките с литературно четене на вълшебно четене на приказки на други народи.

VI-ти „а“ и „б“ класове четоха Елин Пелинови герои. Х-ти „а“ – „Под игото“ – четене с разбиране.

II-ри „в“ клас с класен ръководител Сашка Илиева направиха публично четене „Весела Коледа – най-хубавите български коледни легенди“ в Читалищната библиотека.

IV-ти „а“ клас с класен ръководител Татяна Тодорова четоха коледни приказки в училищната библиотека.

На 13.12.2019 г. на гости на III-ти „в“ клас с класен ръководител Лила Илиева, гостуваха ученици от VII-ми „г“ клас. Те направиха едно съвместно и интересно четене на любими книги.

IV-ти „в“ клас с класен ръководител Лена Ганева изнесоха публично четене в Читалищната библиотека под надслов „Коледни вълшебства“. В края на срещата учениците поднесоха подарък – коледна книжка за по-малките читатели на библиотеката, с пожелания за здраве и Благоденствие. От своя страна пък г-жа Спасова и г-жа Колева ги почерпиха с лакомства.

IV-ти „б“ клас с класен ръководител Румен Костов четоха стихотворения за Коледа и Нова Година в училищната библиотека.

VII-ми „а“ и VII-ми „в“ четоха текстове на коледна тематика /разкази на О.Хенри/.

 

 

По информация на СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов