СПОДЕЛЕНА ТРАДИЦИЯ- БЪЛГАРСКИ И ИТАЛИАНСКИ УЧЕНИЦИ ИЗРАБОТИХА МАРТЕНИЦИ И ИЗВИХА КРЪШНО ХОРО
Медиа:

Малко преди началото на месец март в ПДТГ „ Димитър Хадживасилев“ започна подготовка за празника Баба Марта. Като част от социалните дейности по проекта „Open challenge. Its time to invite to school to play“, в часовете по иновацията „Аз и моят град“, ученици от 9 а клас направиха мартеници. Гости в часа бяха италиански партньори по проекта, които са на посещение в България, г-жа Лиляна Димитрова – директор на Търговската гимназия и г-н Ахмед Куйтов – председател на Сдружение „Институт Перспективи“, координатор по проекта.
Учениците разказаха пред гостите легендите за мартениците, за Пижо и Пенда, изработиха красиви мартеници и ги подариха на гостите, за да ги отнесат в Италия като спомен за нашия празник.
По стара българска традиция часът завърши с българско хоро, в което се включиха учениците и гостите. Часовете ни бяха нетрадиционни, но интересни. Освен забавлението и спазването на традициите, учениците имаха възможност да упражнят своите езикови умения по чужд език, комуникирайки с гостите от Италия.

 

По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“