СТАРТИРА ЛИЦЕНЗИРАНЕ ПО ПРОГРАМA ЗА РАЗВИТИЕ И РЕСОЦИАЛИЗАЦИЯ НА МЛАДИТЕ ХОРА С МЕЖДУНАРОДНАТА НАГРАДА НА ХЕРЦОГА НА ЕДИНБУРГ – БЪЛГАРИЯ
Медиа:

За осма поредна година всяко училище в България има възможност да кандидатства в националната кампания по лицензиране в програмата на Наградата и да стане оператор към Фондация “Международна награда на херцога на Единбург – България”. Кампанията е насочена към всички образователни институции и колективи, които търсят нови подходи и дейности за приобщаващо, ценностно-ориентирано, сертифициращо обучение в международната мрежа на Наградата, подходяща за представители от сферата на средното образование – директори, учители в гимназиален етап, педагогически съветници, училищни психолози.

В срок до 12 май 2022 година кандидатите следва да попълнят апликационна форма

 

Дни преди края на кампанията ще се проведе Форум на тема “Ресоциализация на младите хора чрез образователни общности”, който цели да:

 

  • Събере и създаде пространство за споделяне на инициативи, които се случват в училище и не са част от учебната програма, но по структуриран и планиран начин развиват учениците и подкрепят обучителния процес;
  • Представи възможностите, чрез които Наградата може да насърчи, валидира и подобри подобен тип инициативи и да послужи за личностно развитие и подкрепа, ресоциализация и интеграция на младите хора, чрез създаване на образователни общности в рамките на училището.

Чрез попълването на онлайн формуляра  всеки представител на образователната общност може да се регистрира като гост или да заяви желанието си да сподели добра практика. Възможност да представят изградени такива практики, ще получат 5 училища от София и страната.
Форумът ще се проведе за първи път на 10.05.2022 г. от 14 ч., със специалната подкрепа и домакинство на детски научен център “Музейко”.
Възможност да отправят своите въпроси във връзка с Форума и кампанията по лицензиране представителите в образователната сфера ще получат по време на информационните уебинари:
• На 04.05 – 16:30ч. – meet.google.com/ors-stwc-koc
• На 11.05 – 10:00ч. – meet.google.com/xgm-ktif-mtb

 

Допълнителна информация е достъпна на интернет страницата на Програмата

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook