СУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ – ГР. СВИЩОВ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА НА НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА СИРАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Медиа:
СУ „Димитър Благоев“ – гр. Свищов се включи в инициативата на Национално сдружение на сираците в България като организира дарителска кампания за 130 деца от наводнените села в Карловско – Богдан, Каравелово и Войнягово. След сортиране на всичко събрано в гр. Карлово са изпратени: 3 раници, 6 несесера, 120 етикети за надписване на тетрадки и учебници, 10 бр. тетрадки с тесни и широки редове, 80 бр. тетрадки с квадратчета, 80 бр. тетрадки с редове, 21 бр. тетрадки формат А4, 16 бр. блок №4 за рисуване, 31 комплекта цветни моливи, 110 черни моливи, 6 поставки за четки и бои, 90 четки за рисуване, 36 бр. палитри с бои, 4 кутии с пастели, 64 бр. линии, 45 бр. триъгълници, 62 бр. пергели, 110 бр. гумички, 200 бр. химикали, 18 бр. транспортири и 25 острилки.
От СУ „Димитър Благоев“ изказват благодарности на книжарница „Криско“, Office 1 и книжарница „Българска книга“ за съпричастността, даренията и оказаното съдействие!
Кампанията е част от традиционната ежегодна инициатива на сдружението „Отново на училище“, която има за цел да върне със самочувствие децата в клас и с нужните за всеки ученик учебни пособия. От СУ „Димитър Благоев“ споделят, че не могат да останат безразлични към децата от наводнените села и че се надяват, че с този жест ще намалят стреса, причинен им от водната стихия и ще повярват отново и заедно в доброто!