Светлана Радева, учител в ДГ “Чиполино” получи Специалната награда в направление “Предучилищно възпитание и подготовка”, в Националния конкурс “Учител на годината”,а в “Професионално образование” – Лиляна Димитрова, учител в СПГ “Алеко Константинов”

Директор на детско учебно заведение и двама педагози от В. Търново бяха отличени в Националния конкурс “Учител на годината” на Синдиката на българските учители. В направление “Директори и заместник-директори” с приза “Учител на годината” беше отличена д-р Жаклин Харалампиева-Павлова, директор в ДГ “Соня” във В. Търново. В направление “Начално образование” призът заслужи д-р Цанка Косева, старши учител в СУ “Емилиян Станев” във В. Търново. Носител на Специална награда на Председателя на Синдиката на българските учители стана Мирослава Минчева, учител в ДГ “Райна Княгиня” в старата столица.
В направление “Млади учители” носител на приза стана Пламена Иванова от ДГ “Здравец” в горнооряховското село Първомайци, а на Специална награда на Председателя на СБУ – Елена Михайлова, учител в ДГ “Първи юни” в Г. Оряховица. Марияна Димитрова, директор на ДГ “Първи юни” в железничарския град и Светлана Радева, учител в ДГ “Чиполино” в Свищов получиха Специалната награда в направление “Предучилищно възпитание и подготовка”, а в “Професионално образование” – Лиляна Димитрова, учител в Свищовска професионална гимназия “Алеко Константинов”. Всички отличени в конкурса получават статуетка, звънец, грамота и книга, а номинираните – грамота.
Синдикатът на българските учители отличи общо 14 педагози от цялата страна. Номинираните и наградените проследиха събитието виртуално и имаха възможност да се включат и да благодарят чрез онлайн платформа. Церемонията бе водена от председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева и журналиста Драгомир Драганов. Официални гости бяха президентът на КНСБ Пламен Димитров, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам. областният управител на София Живка Първанова, главният секретар на МОН Албена Михайлова, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова и др.

Източник: Янтра днес