СВИЩОВСКИ ОТБОР  Е НОВИЯ ВИЦЕШАМПИОН ПО ХОКЕЙ В ЗАЛА
Медиа:

На 5 и 6 март в град Пловдив се проведе държавното първенство по хокей в зала  за деца до 12 години. След няколко трудни мача с Национална спортна академия и спортен клуб „Шампиони“ – гр. София, но с убедителни победи в своята група, свищовските хокеисти стигнаха до кръстосани полуфинали с отбора на  спортен клуб „Лъвчета“ – гр. Неделино. С реализираната победа се класираха за финалната среща с победителя от другата група – Пловдив. При изключително оспорван финален мач с домакините на държавното първенство с резултат 8:6 отборът на СКХТФ „Дунав“ – Свищов зае второ място и се окичи със сребърни медали от Държавното първенство в зала.

До държавното първенството бяха допуснати първите 8 отбора от годишната  ранглиста на БФ по хокей на трева. С индивидуални награди от държавното първенство бяха отличени и двама свищовски хокеисти: Даниел Миленов Борисов – голмайстор на турнира с 20 вкарани гола и Каан Ахмедов Ахмедов – най-добър вратар на първенството.

 

По информация на г-жа Мариана Маркова, председател на СКХТФ „Дунав“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook