УЧИЛИЩЕН КРЪГ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРОФЕСИИ „НАЙ–ДОБЪР МЛАД АНИМАТОР“
Медиа:

На 22 февруари, в къща музей „Алеко Константинов“, се проведе училищен кръг на Национално състезание по професии в направление „Най–добър млад аниматор“, с участието на два отбора: „Анимейтърс“ и „Креативните мечтатели“.
Бъдещите кадри от областта на туризма трябваше да покажат на практика усвоените в процеса на обучение знания и умения по анимация. Те проявиха отлични знания и умения в двата кръга от състезанието.
Мотивирани да покажат най-доброто от себе си, нашите възпитаници представиха пред компетентно жури своите разработки, съобразени с регламента на състезанието. В първи кръг участниците трябваше да представят разработка на казуси в дневната анимация. Целта бе учениците да се организират бързо и да успеят да проведат състезателна, развлекателна, спортна или креативна игра за деца или възрастни, в зависимост от казуса. Критериите за оценяване включваха: модерация, използване и ниво на чужд език, организация и ефективност, включване на публика, сюжет и изпълнение, екипна работа, оригиналност и новаторство.
Във втория кръг участниците трябваше да представят вечерна програма по избор: пърформанс; танцувално шоу със сюжетна линия или тема, или комедийно шоу със сюжетна линия, тема и диалог. Учениците бяха оценявани по критериите: сценично поведение и изпълнение, костюми и декори, оригиналност и новаторство, музикално оформление, сценични ефекти, цялостна организация и сюжет, модерация, представяне и клубен танц.
По регламент аниматорите се състезават в отбор до 5 души, като в рамките на 20 минути представят своята разработка.
Комисията по оценяване на учениците в състезанието беше в състав от учител по професионална подготовка г-жа Аделина Замфирова, г-ца Габриела Добрева и Петя Петрова – хореографи към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856″ – Свищов.
След дълга борба между отборите, журито обяви „Анимейтърс“ за победителите в състезанието. Отборът получи заслужено признание за креативността, ефективността и качеството на работата им и се класира за участие в Националното състезание „Най -добър млад аниматор“, което ще се проведе на 19-21 април в КК „Албена“, Maritim Hotel Paradise Blue Albena 5*. Пожелаваме успех!
Учениците бяха изключително мотивирани и увлечени от състезанието, а организацията на събитието създаде уникална възможност за тях да покажат своите таланти и да се забавляват в приятна атмосфера.
Изказваме специална благодарност на къща-музей „Алеко Константинов“ за съдействието и предоставената ни възможност за провеждане на училищния кръг!

 

 По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“