В ДГ „Чиполино“ бяха проведени ситуации по Безопасност на движението
Медиа:

На 25.09.2019г за децата в ДГ „Чиполино“ бяха проведени ситуации по Безопасност на движението.

По – късно със съдействието на инспектор Ивайло Петрушев – ПВ в „ТП“, група „ОП“ при РУ – гр.Свищов, младши полицейски инспектор Лиляна Гюрова, при РУ – Свищов, младши инспектор Георги Георгиев, полицай „ООР“ при РУ – гр.Свищов, младши инспектор Борислав Иванов, полицай „ООР“ при РУ – гр.Свищов беше организиран обучителен тренинг – „МАЛКИЯТ ПЕШЕХОДЕЦ“.

Практическото занимание с децата се проведе след обезопасяване на периметъра пред детската градина, където децата упражниха безопасно преминаване по пешеходна пътека тип „Зебра“.

Служителите демонстрираха нагледно правилата за безопасно движение на пътя – показаха на децата как да пресичат безопасно с възрастен придружител, като участници в пътното движение. Те направиха указания на децата за безопасно придвижване в автомобил.

Инициативата на учителите в ДГ „Чиполино“ беше продиктувана както от ангажимента ѝм за възпитание на малчуганите в безопасно поведение на пътя, така и в подкрепа на Европейския ден без смърт на пътя или проект EDWARD. Целта на проекта е никой да не умре по пътищата на Европа в четвъртък, 26 септември. Повече за проекта – https://roadsafetydays.eu/

Повече за събитието –https://roadsafetydays.eu/event/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%86-1

 

 

По информация на ДГ „Чиполино“ – гр. Свищов