В ПДТГ „ДИМИТЪР ХАДЖИВАСИЛЕВ“ ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
Медиа:

Ежегодно на 20 ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Инициативата е на ООН, а в нея се включват правителствени и неправителствени организации от целия свят.

Тази година фокусът на кампанията е поставен върху „Справедливостта“.

„Сериозното, справедливо и последователно прилагане на закона е това, което заслужават жертвите на ПТП. Важно е да извлечем поуки от грешките и да направим така, че те да не се повтарят никога“, подчертават организаторите на кампанията.

В час по безопасност на движението по пътищата, проведен в Търговската гимназия, гост-лектор бе старши инспектор Генади Георгиев от Районно управление на МВР – Свищов. Пред десетокласниците инспектор Георгиев представи официални данни за броя на загиналите в ПТП за последните години и множеството ранени в следствие на пътни инциденти. С присъстващите ученици дискутираха по въпроси, свързани с движението във и извън населено място, как безопасно да пресичаме, как да избегнем пътни злополуки.

От Търговската гимназия изказват благодарности на инсп.  Георгиев за полезната беседа и се надяват срещите им да са само с превантивен характер, акцента да е поставен върху опазване на живота – както своя собствен, така и на другите участници в движението.

 

По информация на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“